A legnépszerűbb belföldi üdülőhelyek (1. rész)

Úti tippek azoknak, akik idén lecsúsztak a tengerparti nyaralásról

Bár a legtöbbünk a tengerparton képzeli el az álomnyaralását, akadhatnak olyan helyzetek, amikor be kell érnünk egy szerényebb belföldi üdüléssel. Egy váratlan betegség, esemény, vagy akár a pénztárcánk vastagsága is befolyásolhatja azt, hogy megvalósíthatjuk-e  a régen várt nyaralást. Ha már úgy alakult, hogy ki kell hagynia a vágyott úti célt, akkor sem kell elkeserednie, hiszen ez még korántsem jelenti azt, hogy le kell mondania az önfeledt pihenésről. Sőt, kis hazánk számos gyönyörű várossal és vízparti üdülőhellyel rendelkezik, melyek garantáltan gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról. A városnézés után irány a szabadstrand, vagy egy gyógyfürdő, és meglátja, hogy egy cseppet sem lesz majd hiányérzete.  Csokorba gyűjtöttük Önnek a legnépszerűbb belföldi üdülőhelyeket, melyek közül Ön is biztosan megtalálja azt, ahol szívesen eltöltene pár napot a családjával.

 

Siófok

Ha már belföldi vízparti nyaralás, akkor mindenkinek Siófok fog elsőre az eszébe jutni. A Somogy-megyében fekvő üdülő-, illetve kikötőváros méltán hazánk legnépszerűbb nyaralóhelye, mely két partszakaszra osztható. Akár az Aranyparton, akár az Ezüstparton strandol, garantáljuk, hogy a nyári hónapokban kellemesen hűs Balaton a szívéhez fog nőni. A napfürdőzés és a pancsolás mellett rengeteg lehetősége van az olyan aktív kikapcsolódásra is, mint a vízi sportok űzése, vagy a városnézés. A Töreki Halastavak 1994 óta természetvédelmi területnek számítanak. A csodás, zöldellő tájképet nyújtó terület különlegessége, hogy egy 12 állomásos, a terület élővilágát bemutató tanösvény húzódik végig rajta. A Balaton partján elterülő Rózsa-liget a virágok szerelmeseinek kedvez, a színpompás rózsabokrok mellett lenyűgöző szobrok varázsolják el a parkba látogatókat. Ha már a szobroknál tartunk, Siófok városában sétálgatva olyan csodás remekműveket láthatunk, mint az Esernyősök, a A Béke Jóságos Angyala, vagy a Professzor. Aki Siófokra látogat, feltétlenül meg kell néznie a Víztornyot, az építészeti különlegességnek számító templomokat, az ásványmúzeumot, valamint a már szállodaként működő, egykor Jókai Mór lakhelyének számító, és az író az Aranyember című regényét ihlető Jókai Villát is. 

Siófok
Forrás: csodalatosbalaton.hu

 

Pécs

A Baranya-megye szívében található város számos történelmi; a török hódoltság korszakából, valamint az Árpád korból fennmaradt műemlékekkel csábítja városnézésre a magyar és külföldi turistákat egyaránt. Hallotta már az idézetet? "Aki mennyországot akar látni, az jöjjön Pécsre!" Az idézetet ihlető Szent Péter és Szent Pál székesegyház lenyűgöző látványt tár a látogatók elé, hiszen Pécs valamennyi temploma bámulatos építészeti remekmű. Látogasson el a barokk stílusban épült Ferences templomba, ismerje meg a török-iszlám építészet ihlette Gyertyaszentelő Boldogasszony plébániatemplomot, a Bencés kolostorromokat, illetve a református templomokat. A pécsi múzeumok és galériák kínálta szabadidős programok kihagyhatatlanok; a 150 éves Kesztyűmanufaktúra és a világhírű Zsolnai kerámiák megtekintése mellett számos szabadidős lehetőség kínálkozik a család minden tagja számára. Amit semmiképp nem hagyhat ki; a IV. században épült, késő római-ókeresztény temető meglátogatása, melyet 2000-ben az UNESCO a világ kulturális örökségének részévé nyilvánított. A városnézés kisvonattal a legizgalmasabb, melyet a gyerekek is élvezni fognak, akiket a pécsi állatkert kis-, és nagy lakói is azonnal el fognak varázsolni.

Pécs
Forrás: danubiushotels.com

 

Velencei-tó

A Velencei-tó népszerűsége az elmúlt évtizedekben cseppet sem változott. Köztudottan Európa egyik legmelegebb tava, melynek hőmérséklete a forró nyári napokon elérheti a 28 fokot is. Azoknak, akik a napozás és strandolás mellett az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, lehetőségük van vízi sportok gyakorlására is; tudnak vízibiciklizni, szörfözni, vagy az akár az olyan szárazföldi sportoknak hódolni, mint a tenisz, mini golf, vagy a foci. A bámulatos tájképet magába foglaló Velencei-hegység kitűnő kirándulási lehetőséget biztosít, a látvány önmagáért beszél. Ha a Velencei-tó környékére utazik, feltétlenül látogasson el a pákozdi arborétumba, melynek tanösvénye megismerteti Önnel a tó varázslatos növényvilágát. Az arborétumban megtekintheti az 1848-as szabadságharchoz kötődő pákozdi csata emlékműveit és a múzeumot is. Akár apartmanban, akár wellness hotelben száll meg, ha egyszer a Velencei-tónál nyaral, biztos, hogy még vissza fog térni a következő nyáron is. 

Velencei-tó
Forrás: strand.hu

Mire összeállításunk végére ért, biztosan rátalált a következő úti cél(ok)ra. Ha úgy döntene, hogy mégis a tengerpart forró homokját élvezve töltené el megérdemelt szabadságát, válassza a Cívis Transzfer reptéri szolgáltatásait, melyek segítségével cégünk gondoskodik arról, hogy pontos időben az Ön, utastársai és csomagjai biztonságát teljes mértékben szem előtt tartva érkezhessen meg a repülőtérre. Foglaljon privát-, vagy gyűjtő transzfert akár az indulás előtt  72 órával!

 
Reptéri transzfer rendelése 5% online kedvezménnyel >>>