A legnépszerűbb belföldi üdülőhelyek (2. rész)

Úti tippek azoknak, akik idén lecsúsztak a tengerparti nyaralásról

Ahogyan azt már az előző cikkünkben említettük, nincs oka aggodalomra, ha valamilyen okból kifolyólag le kellett mondania az idei tengerparti nyaralásról. Hazánkban is rengeteg üdülőhely vár felfedezésre, melyek az aktív-, és passzív pihenésre vágyóknak egyaránt tökéletesen megfelelnek. Bemutatjuk azt a három üdülővárost, melyeket semmiképp nem hagyhat le a bakancslistájáról.

 

Eger

Ha Eger szóba kerül, mindenkinek a festői szépségű, barokk stílusban épült műremekek, valamint a finom borok jutnak majd az eszébe. A sokszínű város nem véletlenül lett a magyar és külföldi turisták egyik kedvenc úti célja, hiszen a csodás épületek nyújtotta városnézési lehetőségek és aktív kikapcsolódást nyújtó programok mellett lehetőségük nyílik a világszerte ismert egri borok kóstolására is. Eger várának meglátogatása kihagyhatatlan egész napos programot ígér az egész család számára, mely során korhű betekintést nyerhetnek a török hódoltság korába. Az Egri Bazilika, az ország egyetlen Beatles Múzeuma, valamint a 18. század csillagászati távcsöveit, illetve mérőeszközeit bemutató Varázstorony minden Egerbe látogató számára izgalmas programcélnak ígérkezik. Pihenjen az egri termálfürdőben, vagy töltsön el egy napot a Szépasszony-völgyben, látogassa meg a borkülönlegességekben gazdag pincészeteket, majd koronázza meg a túrát egy ízletes vacsorával. 

Eger
Forrás: hellovidek.hu

 

Hajdúszoboszló

Az Alföldön elterülő Hajdúszoboszló tökéletes nyaralóhelynek ígérkezik minden korosztály számára. Hatalmas fürdőkomplexummal rendelkezik, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt felhőtlen aktív és passzív kikapcsolódási lehetőséget nyújt az év minden napján. A három részből; Aquaparkból, Aqua-Palace Élményfürdőből és strandból álló komplexum egyedisége abban rejlik, hogy a strandrészén pálmafákkal és mediterrán hangulatot nyújtó homokos parttal varázsolja különlegessé a fürdőzés élményét, mintha csak a tengerparton nyaralna. Azoknak, akik egészségügyi problémák végett keresik fel a várost, remek  megoldást nyújt a gyógyfürdő részleg, mely fürdőkúra hatékonyan csökkenti a reumatikus panaszokat. Látogasson el  a városfal megmaradt részéhez és sarokbástyához, tekintse meg a Bocskai István múzeumot és a világszabadalmat jegyző Harangházat. Pattanjon fel családjával a városnéző nosztalgia vonatra, így biztosan nem hagynak ki egyetlen városi nevezetességet sem.

Hajdúszoboszló
Forrás: magyarepitok.hu

 

Zamárdi

A Balaton szívében található Zamárdi az egyik legnépszerűbb nyaralóhely hazánkban. Nyáron a fesztiváloké a főszerep, ezért érdemes még időben, tavasszal lefoglalnia szállását, nehogy lecsússzon a szabad helyekről. A Balaton Szíve Tér különlegessége a szív alakú, bazaltból készült szoborban rejlik, melyen át fantasztikus, egyedi tájképek és portré fotók készülhetnek Önnek emlékbe. A szabad strandok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak azoknak, akiknek a kedvenc elfoglaltsága a napfürdőzés és a lubickolás. A vízpart nyújtotta lehetőségek mellett számos látványosság gondoskodik az izgalmas időtöltésről. Feltétlenül látogasson el a Zamárdi nyugati részén található a Szamárkőhöz,  a csodás panorámát ígérő kőhegyi kilátóhoz,  és gyönyörködjön a templomok és kápolnák szépségében;  a barokk stílusban épült Kisboldogasszony Római Katolikus Templom, illetve a Hősök Kápolnája tájház felfedezése nem maradhat le a programlistájáról.

Zamárdi
Forrás: infostart.hu

Reméljük, sikerült meggyőznünk arról, hogy a nyári szabadságát belföldön eltöltve is érezheti magát kellemesen, hiszen minden adott ahhoz, hogy egy kicsit elfelejtse a szürke hétköznapokat, és kilépjen a „mókuskerékből”. Ha pedig a jövőben külföldi úti célt vesz irányba, számíthat a Cívis Transzfer szolgáltatásaira, melyek pénztárcabarát áron nyújtanak Önnek és családjának gyors, pontos és kényelmes reptéri transzfer szolgáltatást az otthonából egészen a repülőtérre.