A szállásfoglalás 5 alapkövetelménye

szállás

Ha utazásra készül, és már megtalálta a vágyott úti célt, csak egy dolog maradt hátra, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbb szállást, mely illeszkedik minden igényéhez. Ha Ön közvetlenül a szálláshely honlapján foglal, nincs sok teendője, viszont ha szállásközvetítő cégen keresztül keresgél, nem árt résen lennie. A szállásfoglalás alapkövetelményeit felvonultató tippjeinkkel most segítséget nyújtunk Önnek, hogy meglelje az elképzeléseinek legmegfelelőbb szállást, és egyúttal elkerülhesse azokat a buktatókat, melyek érkezéskor nem kevés bosszúságot okozva ronthatják el a várva várt pihenés élményét.

 

A szállásfoglalás 5 alapkövetelménye

 

1. Biztos hátterű, ismert szállásközvetítő cég elérhetőségekkel

Manapság mindenki online keres rá a szállásközvetítő helyekre, ezért fontos, hogy körültekintő legyen, és kizárólag olyan cég honlapjára tegye le a voksát, melyet már Ön, vagy a rokonai, barátai ismernek, illetve arról pozitív véleménnyel vannak. A TV reklámokban szereplő weboldalakban nyugodtan megbízhat, hiszen ezek a cégek nagy múltú, lenyomozható háttérrel rendelkezve vállalták a televíziós reklámfelületen történő nyilvános szereplést.

 

2. Pontos adatok, részletes leírások, alap szolgáltatások

A megbízható szálláshely közvetítő cégek minden apró részletre kitérnek, így nem is merül majd fel benned több kérdés a tájékoztató elolvasása után. Ezek az adatok a szálláshely címére, a szobák elhelyezkedésére, azok és az épület teljes felszereltségére, a csomagban foglalt, valamint kérhető plusz szolgáltatásokra, illetve az érkezés és távozás időpontjára vonatkoznak. A televízió, mini hűtő, valamint sok helyen; például wellness szállodákban a hajszárító, törölköző és a fürdőköntös is alapkövetelmény.

 

3. Pontos árkalkuláció, fizetési és lemondási feltételek

Alapkövetelmény, hogy a honlapon lehetősége legyen az utazás dátumának és a szállásfoglalók számának függvénye szerinti díjkalkulációra, így Ön azonnal láthatja, mennyibe fog kerülni a szállás az ott tartózkodás idejére. A lemondás feltételeit alaposan olvassa át, mert több cég apró betűvel tünteti fel ezt, mely később kellemetlenül érintheti Önt egy-egy váratlan helyzetben. A fizetési feltételek között szerepelnie kell annak, hogy előre kell, vagy elegendő-e a szálláson fizetni, készpénzzel, átutalással, vagy bankkártyával lehetséges-e fizetni, elfogadnak-e utalványt, vagy bármilyen cafeteria jellegű juttatást a szállás árának kiváltására. Ha nincs fent bármilyen hasonló jellegű adat, vegye fel a kapcsolatot a szállásadó hellyel, mert előfordulhat, hogy kimaradt a keresett válasz a feltöltött adatok közül. Ne feledkezzen el arról, hogy a szálláshely napi árán felül idegenforgalmi adó (/fő/nap) kerül felszámolásra, mely kizárólag készpénzzel, vagy bankkártyával fizetendő a helyszínen távozáskor.

 

4. Értékelések

Nagyon fontos, hogy átnézze más felhasználók értékeléseit, így könnyedén dönthet a szállás lefoglalása mellett, vagy esetlegesen ellene, és megspórolhat magának egy kellemetlen élményt.

 

5. Visszaigazolás e-mailben

A megbízható szálláshelyek azonnal visszaigazolást küldenek a foglalásról, melyet bár a rendszer generál, a szállásadó cégek sok esetben külön meg szokták erősíteni azt manuális üzenetkiküldéssel. Azt javasoljuk, ha bármilyen kérdése merülne fel, vagy bizonytalan, bátran tárcsázza a megadott elérhetőségek egyikét, így biztosra mehet az addig ismeretlen szálláshellyel kapcsolatosan.

 

+ magyar nyelvű asszisztencia

Ha külföldre utazik, és ott keres szállást, nagyon fontos, hogy legyen magyar nyelvű asszisztencia a szálláson. Ez jól jöhet, ha először jár az adott országban, vagy bármilyen programokkal, egészségügyi panaszokkal, utazással, vagy csomagokkal kapcsolatos problémája merülne fel.

 

Ha betartja tanácsainkat, biztos lehet abban, hogy nem éri kellemetlen meglepetés a szálláshelyre érkezve. Jó böngészést, és kellemes kikapcsolódást kívánunk! Ha pedig a külföldi úti célok vonzzák, ne habozzon, keressen fel minket, hiszen a Cívis Transzfer szolgáltatásaival garantáltan elégedett lesz.