Autóbusszal történő személyszállítás feltételei

Az autóbusszal történő személyszállítás megvalósításához igen csak fontos feltétel az autóbuszos személyszállító engedély megszerzése. Ez csak az adott vállalat székhelye szerint illetékes megyei önkormányzattól igényelhető, illetve beszerezhető. Ennek megszerzése csak akkor teljesülhet, ha a személyszállítást végezni kívánó gépjármű műszaki állapota megfelel minden jogszabálynak és elő követelménynek.

A gépjármű átvizsgálása mellett ugyancsak lényeges a személyszállítást végző sofőr háttere, személyisége, illetve engedélyeinek megléte. A követelmények között szerepel a sofőr jó hírnevének megléte, a gazdasági társaság vezetőjének pedig rendelkeznie kell autóbuszos személyszállító- vállalkozói engedéllyel.

Ezek mellett megfelelő pénzügyi háttér biztosítása is elő követelmény, vagyis a vállalkozás elkezdéséhez és zavartalan működéséhez szükséges anyagi javakkal rendelkeznie kell a vállalatnak. Ez magában foglalja, hogy az adott cégnek nincs adó és vám, illetve járulék tartozása.

Tehát kedves leendő és már jól ismert utasaink! Láthatják, hogy cégünk, személyzetünk és gépjárműveink milyen alapos vizsgálaton estek át. Így most már 100%-osan biztosak lehetnek abban, hogy ha minket választanak reptéri transzfer igénylése során, akkor jó kezekben és biztonságban vannak egész útjuk során.