Bérfuvarozás mikrobusszal, illetve autóbusszal

A személyszállításnak számtalan formája létezik. Most tekintsük át a mikro és autóbusszal történő bérfuvarozás előnyeit és típusait.

Autóbusszal belföldi és nemzetközi személyszállítás egyaránt megvalósítható. A bérfuvarozást mindig profitorientált vállalat végzi, és a tevékenység lényege az üzletszerűen történő személyek közúton történő szállítása. A vállalat minden esetben ellenérték fejében nyújtja szolgáltatását és a bérfuvarozásban benne foglaltatik a sofőr bérbeadása is.

Személyszállításnak számtalan formája létezik, mint például a menetrend szerinti, a külön célú menetrend szerinti és a szerződéses személyszállítás. Sőt, ide sorolható a különjárati, illetve a saját számlás személyszállítás is.

Az első két esetben történő személyszállítás alkalmával a szolgáltató és a bérlő közötti szerződéskötést követően történik a fuvarozás, mely időtartama előre kiszámítható és az érintett helyszínek is ismertek.

A különjárati személyszállítás keretei között egy előzetesen összeállított csoport tagjainak, előre meghatározott útvonalon, alkalmi jellegű (eseti) fuvarozása történik.

Saját számlás személyszállítás pedig profitszerzés nélküli tevékenység, mely esetben a fuvarozást végző sofőr a szolgáltató alkalmazottja. A személyszállítást teljesítő gépjármű pedig vagy a szolgáltató tulajdonát képezi, vagy tartós jelleggel bérli, illetve lízingeli azt.