Egynapos kirándulás ötletek

Az ősz 3 legnépszerűbb kirándulóhelye

Beköszöntött az ősz, de elkeseredésre semmi oka, hiszen az átmeneti idő is számos szépséget rejteget magában. Ilyenkor a számunkra kedvező, már nem túl meleg, de még nem is olyan hideg, enyhe időben a legkellemesebb kirándulni egy jót a természetben, melynek csodái mellett lehetetlen elmenni. Most csokorba foglaltuk Önnek a 3 legnépszerűbb kirándulóhelyet, hogy kiélvezhesse az ősz legszebb napjait. Lássuk, mely kirándulóhelyek érdemelték ki a dobogós helyeket képzeletbeli listánkon.

 

Őrség

A Nyugat-Magyarországon fekvő, 44 települést körülölelő Őrségi Nemzeti Park feltárja számunkra az erdőkkel, ligetekkel tarkított táj nyújtotta meseszép látványt, mely garantáltan feledhetetlen élményt nyújt. Az Őrség megismertet minket a  zöldellő vidék páratlan néprajzi értékeivel is, így azoknak is kedvező programlehetőséget kínál, akik szeretnek elmélyülni hazánk kulturális örökségében.

Őrség - kirándulóhelyForrás: borcsaporta.hu

 

Rám-szakadék

A 35 méter mélységet meghaladó Rám-szakadék kihagyhatatlan úti cél minden kiránduló számára. A vulkáni eredetű szakadék mentén kialakult vízesések lenyűgöző látvánnyal varázsolják el az oda látogatókat. Bár a magas, sziklák, fatörzsek övezte Rám-szakadékhoz elsőre nehézkesnek tűnik a feljutás, aggodalomra semmi ok, mert a  hosszanti szurdokvölgybe stabil létrák, korlátok segítségével juthatnak fel a kíváncsi turisták.

Rám-szakadék - kirándulóhely Forrás: ilovedunakanyar.hu

 

Szilvásvárad

A Bükkben található Szalajka völgy szemet gyönyörködtető látványban részesíti a kirándulókat, akik választhatnak, hogy gyalogosan, vagy az erdei vasutat igénybe véve teszik meg az utat.  Látogasson el a Fátyol-vízeséshez, mely pazar látványt nyújt, miközben a csobogó víz végigszáguld a tizennyolc lépcsőből álló gáton. Az ősember barlangjának felfedezése remek családi programot kínál, mely után jól esik majd Önöknek egy adag frissen sült pisztráng.

Szilvásvárad - kirándulóhely Forrás: szilvasvarad.hu 

Reméljük, hogy cikkünk meghozta a kedvét, ahhoz, hogy felfedezze az őszi természet nyújtotta természeti kincseket, és már most azon van, hogy megtervezze a következő családi kirándulást szeretteivel, vagy baráti társaságával. 

Ha úgy dönt, mégis egy külföldi utazást vesz célba, bízza magát egy profi csapatra, és válassza a Cívis Transzfer reptéri transzfer szolgáltatást, hogy Ön és utastársai kényelmesen és gyorsan juthassanak el a repülőtérre az utazás napján.